3.6.13

GELİN BİRLİKTE TEFEKKÜR EDELİM

Esselamu aleykum ve rahmetullah Rabbimin seçilmiş kulları..

Hem ruhumuzu hemde zihnimizi dinlendirmek için gittiğimiz bir geziden kareler paylaşmak istedim sizinle.
Rabbimizin ayetleri eşliğinde hem tefekkür edelim, hemde san'atının güzelliklerini seyredelim inşaAllah..


Sizi biz yarattık; o halde tasdik etmeniz gerekmez mi?
Ana rahimlerine attığınız meniden haber verir misiniz? Ondan bir insan yaratan siz misiniz; yoksa asıl yaratıcı biz miyiz?


Aranızda ölümü biz takdir ettik. Sizi yok edip benzerlerinizi yerinize getirmeyi ve sizi bilmediğiniz bir şekilde yeniden yaratmayı dilesek, önüne geçilmişlerden olmayız.
Gerçek şu ki, ilk yaratılışı biliyorsunuz. O halde ibret almanız gerekmez mi?


Toprağa ektiğiniz tohumdan haber verir misiniz? Onu yerde siz mi bitiriyorsunuz; yoksa asıl bitiren biz miyiz?
Dilesek, onu kupkuru bir çöp kırıntısı yaparız da şaşar kalırsınız. Sonra da, "borç altına girdik; daha doğrusu mahrum kaldık" dersiniz.


İçtiğiniz sudan haber verir misiniz? Onu bulutlardan siz mi indirdiniz, yoksa asıl indiren biz miyiz?
Dilesek, onu acı veya tuzlu kılarız (da, ne içebilir, ne de tarımda kullanabilirsiniz). O halde şükretmeniz gerekmez mi?


Yaktığınız ateşten haber verir misiniz? Onun ağacını hiç yoktan siz mi var ettiniz; yoksa var eden biz miyiz?
Biz onu bir ibret ve çölde yaşayanlar için bir nimet kıldık.


O halde (bütün bunları kendi kudretiyle yarattığı için) yüce Rabbının adıyla tesbîh et. 
(Vakıa suresi, 57-74 )


Ne muhteşem ayetler değilmi kardeşlerim? Rabbimiz dört temel tabii varlık olan insan, toprak, su ve ateşden örnekler vererek bunları hiç yoktan var edenin kendisi olduğunu vurguluyor. İnsan ve insanın hayatını devam ettirebilmesi için gerekli en önemli unsurlar ayetlerde sayılanlar..
Rabbimizin hiç yoktan var ettiği varlıklar olarak bizler, yine O'nun hiç yoktan var ettiği toprağın üzerinde yaşıyor, O'nun var ettiği su ile hayatımızı sürdürüyor, O'nun var ettiği ateşle ısınıyor, ama kulluğumuzu sadece O'na sunmaya geldiğinde O'na başkalarınıda ortak ediyoruz. Yaratıcılıkda tek olarak kabul ettiğimiz Rabbimizi, ibadetlerimizle de tek kılmamız gerekmiyormu sizce?



4 yorum:

  1. Resimlere bayıldım. ha keza ayetler ve açıklamalar da çok güzel. bir kare fotoğrafta bile kaç ton yeşil var. nasıl su kenarına yakışmışlar ve yine kaldırımı yarıp çıkan cılız bitkide gizlenen kudret.Rabbimin gücü ne büyük, boyası ne güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzellikleri sizinle paylaşmadan edemedim Sıdıka. Bunlar görüntüleyebildiklerimiz, görüntüleyemediğimiz onca nimet.. Rabbim şükrünü eda edebilmeyi nasip etsin hepimize.

      Sil
  2. Aleykumselam ve Rahmetullah,

    Böyle bir yerde olsam şimdi. Ne güzel kafa dinlenir burada. Sakin sakin Kur'an okumak var namaz kılmak..Abla iyi gezmişsiniz ne güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Salihacigim ne kadar güzel ve huzur veren manzara resimleri eklemissin insanin oralara gidesi geliyor.Insan olan kisin dökülüp baharda yeniden cikan yapraklardan bile ibret alir, olmayanada neler neler anlatsan masal gelir .Verdigin onca güzellikler icin sana sükürler olsun Allahim. Selametle kal canim.

    YanıtlaSil