12.6.14

EY İNCİ TANESİ...


"Ey Allah subhanahu va teala için örtünen kardeşim! Sana birkaç cümle armağan etmek istiyorum.

Hava sıcaklığı gün geçtikçe artmakta ve dişi cinsiyetinin kıyafeti de o denli çirkinleşmekte. 
Ancak ey iffetli kardeşim, sen örtünmektesin. Allaha şükrettin mi? 

Ey erdemli ve asil kardeşim, sokaklara bir bak… 

Sokaklarda nasıl dolaştıklarına ve bundan nasılda gurur duyduklarına bir bak. Şeytanın bir kulu olmaktan gurur duyuyorlar. 



Fakat sen, ey inci tanesi, Allah'ın bir kulusun. Gurur duyması gereken yegane kişide sensin. Dışarıda böylesine kaybolmuş ruhları gördüğünde Allah azze va celle'ye şükret, Rabbine teşekkür et. Milyonlarca kadının arasından kendisine ibadet etmen ve imanın olağanüstü tadını tatman için seni seçti. Ukhibbuki fillah ya ukhtil karima (Seni Allah için seviyorum kardeşim).

Aynı zamanda sen dışarıdaki din (erkek) kardeşlerine bakışlarını sakınmaları için yardım ediyorsun ve böylelikle fitneyi azaltıyorsun. Dışarıda yarı çıplak gezen bir kız kardeşin seni görünce belkide yarın örtünecek. Senin giyimin sadece bir giyimden ibaret değil. Senin giyimin tüm insanlığa bir davet ve bir uyarı niteliğinde. Belki bir kız kardeşinin tövbesine sebep olan sensin. Belkide senin sayende bakışlarını sakınacak bir (erkek) kardeşinin tövbesine sebepsin. 


Ey kardeşim! sen eşinin gurur kaynağısın. Eşin nasılda güzel bir mutluluğa sahip. Diğerleri eşlerini dışarıda binlercesiyle paylaşıyorken sen sadece ona aitsin.

Sen İslam'ın bir incisisin. Şu halde maruz kaldığın tüm bu hakaretlerin iyiye işaret olduğunu bil! Zira bunu ancak erdem sahipleri ve garipler başarabilirler. Kusursuz hicabın ile sen hep özel olarak kalacaksın. 


Sen bu ümmet için ikaz niteliğindesin. Bu şaşkın şaşkın dolaşan kaybolmuş ruhlar erkeklerin bakışlarından dolayı sevinç duymaktalar. Sokaktaki aç kurtların çirkin onaylarından dolayı sevinmekteler. Ve ne yazık ki Rablerini ve onun gazabını tamamen unutmaktalar. Bir bilseler ki aç bir kurtun her bakışı sadece Allah'ın onlar üzerindeki gazabını artırmakta. 

Fakat sen ey kardeşim! dışarıya çıkıyorsun ve Rabbin senden razı. O seni korumakta ey asil kardeşim. Çünkü  sana verdiği güzel görünüşün şükrü olarak bu güzelliği O'nun için örtüyorsun.

Bu Rabbin katından ne kadar güzel bir nimet ne kadar güzel bir Rahmet'tir ey asil inci.

Ey kardeşim, seninle gurur duyuyorum. Zira senin sayende  dış dünyaya karşı görüntüsüyle " Ben Müslümanım " diyen ve böylelikle de diğerlerini İslam'a çağıran insanların  sayısı yine arttı. Sen benim örtünme me sebeptin. Ve başka bir kardeşte senin örtünmene sebepti. Ve sende bi iznillahi teala bir diğer kardeşin yarın örtünmesine sebep olacaksın.

Kadının hayası giyiminde ve erkeğin hayasıda göz kapaklarında başlamakta.

"Allah'ım, bütün kardeşlere bu muhteşem duyguyu nasib et. Et ki senin korumanı iliklerinde hissedebilsinler. Ya Rabbim, bizi hidayete erdir ve metin durabilmemizde bize yardımcı ol. Ya Rahman, bizim Rabbimiz sensin ve kimi istersen onu hidayete erdirirsin. Allahım, daha örtünememiş kardeşlerimize güç ver ve onlara erdemliliğin, asilliğin, hayanın tadını göster ve tattır. Amin ya Rabb al alamin. ♥"


"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir."



Almanca'dan çeviren
    
   Zeynep Yusra


5 yorum:

  1. çok çok çok güzel ablam,yazanın,çevirenin,okumaya vesile olanın hepsinden Rabbim razı olsun.her birmizi birer inci tanesi güzelliğinde örtünebilmeyi nasip etsin. amin

    YanıtlaSil
  2. Esselamun aleykum ve rahmetullah ve berakatuhu

    Allah bu yaziyi yazandan da bzlere ulastirandan da razi olsun.inanin icim titreyerek okudum.
    ne kadar yumusak ve duygu yuklu yazilmis satirlar...

    tesetturlu olmayan bacilari korkutarak degilde boyle yazilar yazarak onlarin kalbine dokunarak ve hidayetlerini isteyerek dua etmeliyiz hem kendimiz hem onlar icin.

    saliha hanim yazi size ve kiziniza ait degilmis ama sizlerde yazsaniz boyle guzel yazardiniz.gercekten cok tatli dille islami anlatiyorsunuz.allah sizden ebeden razi olsun ilminizi artirsin.

    esselamun aleykum

    iqra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum selam ve rahmetullah ve berakatuhu..
      Hüsnü zannınız için teşekkür ederim kardeşim. Dualarınıza içtenlikle amiin diyorum. Allah kelimeleri böylesine yumuşak kullanıp samimi duygularını yükleyen kardeşimizden de razı olsun.

      Sil
    2. Allah sizlerden ve sizleri yetiştirenlerden razı olsun. Paylaştığınız yazı içeriği kadar sami ve içten anlatım tarzınız çok etkileyici idi, tesetturlu olmayan bayanları korkutarak degilde boyle yazilar yazarak onlarin kalbine dokunarak ve hidayetlerini isteyerek dua etmeliyiz hem kendimiz hem onlar icin ki bizlerde korunalım haramdan onlarda Mehmet Tokyürek ANKARA

      Sil