16.1.14

KİTAP VE SÜNNET'TE İSLAMİ AKİDE


Selamun aleykum kardeşlerim..

   Hayatın koşuşturmacası içinde vakit bulupda yazamadığım bir çok konuyu asıl olarak ele alan bir kitabı paylaşmak istedim sizinle.

   Allah subhanehu ve teala kendisine nasıl iman etmemiz gerektiğini kitabında açıklamış, Resulu sallallahu aleyhi ve sellem ve sahabeleride bu esaslar üzerine O'na iman etmişlerdir. 

   İşte ayetlerde ve sahih hadislerde bize açıklanan inanç esaslarını içeren bu küçük risale bu temel konuları içermekte ve bizi dinimizin esasları konusunda bilgilendirmekte.

   Bu risalede konular neredeyse tamamen ayet ve hadislerle anlatılmakta ve delil olarak sadece bu kaynaklar sunulmaktadır.

   Çok sade ve öz bir usluba sahip olan bu risale gerek temel inanç esaslarını öğrenmede, gerek bunları çocuklarınıza öğretmede bize kolaylık sağlayacaktır.

   İçerisindeki konuları açıklarken kullanılan ayet ve hadisler aynı zamanda dinimizin asıllarını içeren ayet ve hadisler olması sebebiyle ezberlenmesi de bize çok şey kazandıracaktır.

RİSALEDE CEVAPLANAN BAZI SORULAR

İman nedir?
İslam nedir?
Allah bizi niçin yarattı?
Allah Resulleri niçin gönderdi?
Tevhid nedir?
Tevhidin insana faydası nedir?
Amelin kabul olması için gerekli şartlar nelerdir?
Büyük şirk ve çeşitleri nelerdir?
Ölülere dua edelir mi?
Ölüler duayı işitir mi?
Dua etmek ibadet midir?
Sihir yapmanın hükmü nedir?
Küçük şirk ve çeşitleri nelerdir?
Şefaat var mıdır?
Bid'at nedir?

Tüm bu soruların ve başka soruların cevaplarını Kur'an'dan ve Sünnet'ten öğrenmek istiyorsanız bu risaleyi okumanızı tavsiye ederim kardeşlerim. 

Risalenin içindeki konularda sorularınız olursa yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz. Kitabı okumak veya indirmek için resmin üzerine ya da aşagıdaki linke tıklayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder