9.12.13

RESUL'E İTTİBAYI EMREDEN 40 AYET


Esselamu aleykum ve rahmetullahi  ve berakatuhu kardeşlerim

     Günlerimiz, haftalarımız, aylarımız ve tüm zamanımız hayr üzere geçsin ve hayırların tümünü Rabbim bize kolaylaştırsın. Amiiin.

     Hiç şüphesiz hayırların en başı Rabbimize layıkı ile kul olabilmek, bunun en güvenilir ve doğru yoluda Resul’e tabii olmaktır. Rabbimiz bize Resul’ünden başka hiç kimseye koşulsuz, genel bir itaati emretmemiştir. O’ndan başkalarına itaati Resul’ünün sünnetine uygun olma şartına bağlamıştır.

     Günümüzde Allah Resulü’nü bir postacı olarak gören ve O’nun görevinin sadece kendisine indirilen Kur’an’ı insanlara aktarmak olduğunu iddia eden insanlar her geçen gün çoğalmakta. Resul’ün her türlü açıklama hakkını elinden alarak hiç konuşmayan, emretmeyen, yasaklamayan ve hiç bir şeye karışmayan bir Resul portresi çizerek O’na itaati soyut bir kavram haline dönüştürmekteler.

     Bunun yanısıra kendi yollarını meşrulaştırmak için Allah Resulu sallallahu aleyhi ve sellem üzerinden çeşitli şekillerde hadisler uyduran ve bu hadislere Allah’ın ve Resul’ünün korunmuş vahyi gibi sahip çıkan insanlarda azımsanmayacak kadar çok.

     Gizli bilgiler, çeşitli rüyalar, harikulade bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılan ama gerçekte cinlerle yapılan işbirliğinden başka bir şey olmayan olaylar... Bir sürü esrarengiz hikayeler... Bunların hiç biri din adına hiç bir şey ifade etmez kardeşlerim. Tek doğru ölçü Kur’an ve Sahih Sünnet’tir.

     İnsanların havada uçmaları, denizde koşmaları, harkulade olaylar yaşamaları ve dini yaşarken tek ölçü olarak belirledikleri akılları hiç bir değer ifade etmez. Kim ahirette kendisine fayda sağlayacak değerli şeyler yapmak istiyorsa Resul’e uysun. O’na itaat etsin. O’na itaat etmek hususunda dikkatli olsun. O’nun makamının ve konumunun önüne aklını, hocasını, üstadını, şeyhini, nefsini, sevdiklerini geçirmesin.

     Rabbimiz Kitab’ının bir çok yerinde Resul’e itaati emretmekte ve O’na karşı gelenleri çeşitli şekillerde kötülemektedir. Konunun önemine binaen “Resule ittibayı (her konuda O’na uymayı) emreden 40 ayet” adı altında yapılan bir çalışmadan her gün sizinle bir ayet paylaşmaya çalışacağım. Siz dilerseniz bu ayetleri ve açıklamalarını resim olarak hazırladığım için bilgisayarınıza kaydedip dosya oluşturabilir, dilersenizde çalışmanın orjinalinden faydalanabilirsiniz. Çalışmaya resmin üzerine veya aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.



                                                               SÜNNET'E İTTİBAYI EMREDEN 40 AYET




2 yorum:

  1. Değişik ve yanlış bilgilerinde olduğu bir sitenin de reklamı çıkıyor.
    http://www.isamesih2020.com/?vid=50&gclid=CNOUstvGpLsCFZQctAodyREAaw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam hususunda bilgilendirdiginiz için Allah razı olsun kardeşim. Çünkü reklamlar kendim girdiğimde görünmüyor. Kitabın linkini değiştirip başka bir yere yönlendirdim. Tekrar çok teşekkür ederim. Allaha emanet olun.

      Sil