26.12.13

ALLAH VE RESUL'ÜN HÜKMÜNE KARŞI GELMEK DOĞRU YOLDAN SAPMANIN EN ÖNEMLİ SEBEBİDİR


35. Ayet: Allah (subhanehu ve teala) şöyle buyurur:

"Allah ve Resulu birşeye hükmettikleri zaman, mü'min erkek ve mümin kadının kendi işlerinde artık başka bir şeyi seçmeye hakları yoktur. Kim Allah'a ve Resulune karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."(Ahzab,36)

Kurtubi der ki: "Allah (subhanehu ve teala), kendisinin ve Resulunun emrinin işitilmesi halinde mükellefin istediğini seçebilme hakkını ortadan kaldırmakta, daha sonra da böyle bir emrin sadır olmasına rağmen istediğini seçmeye kalkışan kimsenin de isyan etmiş olacağını belirtmekte, böyle bir masiyetin sonucu olarak da dalâletin yani sapıklığın sözkonusu olacağını bildirmektedir. O halde emir kipinin vücub ifade ettiğini kabul etmek gerekmektedir."( El-Camiu li-Ahkam'ul-Kur'an, Kurtubi)

Şeyh el-Albani der ki: "(Müslümanlar) Allah (subhanehu ve teala)'nın ve Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in  kelamında sabit olan hükümlere uyup, insanların hayatlarında yer etmiş olan hiçbir adet, örf ve geleneği Allah (subhanehu ve teala)'nın ve Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in kelamından üstün tutmasınlar! Zira  Allah (subhanehu ve teala) Kur'an'da: 

'Allah ve Resulu birşeye hükmettikleri zaman, mü'min erkek ve mümin  kadının kendi işlerinde artık başka bir şeyi seçmeye hakları yoktur. Kim Allah'a ve Resulune karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.' buyurmaktadır."(
Adabu Zifaf, Muhammed Nasiruddin el-Albani)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder