21.8.13

İNSANLIK KAYBOLMUŞ GÖREN VAR MI?



Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu kardeşlerim..

Bayramdan bu yana sizlerle burda buluşmak bu güne nasipmiş. Zira günlerdir ne yazacağımı, nasıl yazacağımı bilemez bir haldeyim.  

Kelimeler, cümleler beynimde uçuştuğu halde yüreğimin acısından onları bir sıraya koyup yazamadım nedense.

Aslında görüp duyduklarımı, şahit olduklarımı, olmak zorunda kaldıklarımı satırlara dökecek kelimeler bulamadım. En sonunda yukarıdaki başlık geldi aklıma evet dedim en güzel bu sözler anlatıyor hissettiklerimi...  En güzel bu sözler tarif ediyor gördüklerimi.. 

İNSANLIK KAYBOLMUŞ GÖREN VAR MI?

Sahi kardeşlerim nasıl bir kaybolmadır ki bu, kardeşlerimizin en zor gününde yanında olmak yerine onlara kusur bulmayı tercih ediyoruz?

Sahi kardeşlerim nasıl bir kaybolmadır ki bu, kardeşlerimiz Filistin için, despot krallarından bıkmış mazlum halklara ümit ışığı olmak için, ümmetin geleceği için mücadele ederken,  canlarından geçerken biz rahat koltuklarımızda kritik yapmayı tercih ediyoruz?

 Sahi kardeşlerim nasıl bir kaybolmadır ki bu, sadece müslüman oldukları için öldürülen insanlara karşı görmemezlik ve bilmemezlik ayaklarına yatabiliyoruz?

Din kardeşliğini geçtim insani hasletlerimizi hangi ara bu denli yitirdik ki insani yönümüz bir türlü galayane gelmiyor?

Yoksa sahip olduğumuz ilimler, tabi olduğumuz hocalar, takip ettiğimiz kişiler bize oluk oluk insan (müslüman) kanı akarken dahi insani duygularımızı bu denli kontrol edebilme yeteneğimi kazandırdı?


Ben şuan sadece  insanı değerlere sahip kişiler arıyorum. Körelmemiş civdanlara sahip kişiler..  Kiralanmamış akıllara sahip kişiler..   Sadece insan arıyorum kardeşlerim sadece insan..  Bilen ve gören var mı?

Saliha Yıldız


10 yorum:

  1. aleyküm selam saliha kardeşim. televizyon izledikçe ve dışarıda umursamazca gezen insanları gördükçe bende insanlığın öldüğünü düşünmeye başladım. nerede kaldı bizim din kardeşliğimiz. nerede kaldı insani duygularımız. biz bu kadar katı bir milletmiydik. nerede analık duygularımız.
    senin aradığın o insanlar nerede bilmiyorum saliha kardeşim ama hiç bulamamandan korkuyorum.
    Rabbim senden razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde hayret ettiğim bunlar Hülya kardeşim, farklı düşüncelere, farklı dünya görüşüne, farklı ideallere inanıyor olabiliriz ama insan olarak, insani haslatlere sahip olarak bu zulümlere nasıl sessiz kalabiliriz. Seninde dediğin gibi hangi ara bu denli katılaştı kalplerimiz? Hangi ara bu kadar egoist insanlar olduk? Hangi ara annelik duygularımızı sadece kendi evlatlarımız için kullanıp diğer annelerin halini umursamaz olduk? Dinden sözetmeyi bırakıp sanırım öncelikle insani değerlerimizden bahsetmemiz gerekiyor, çünkü insani değerlerini yitirmiş insanlar hangi dini hayatlarına nasıl tatbik edecekler?

      Sil
  2. Abla selamunaleyküm, size mail atmıştım, bir bakar mısınız rica etsem..

    -ayşe-

    YanıtlaSil
  3. Kalplerimizde dünya sevgisi ve ölümden korkma (vehen) kök salmış. İnsanlar eğlence, para biriktirme derdine düşmüş."Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." mantığı var. Masum yavruların kimyasal silahlarla öldürülmesi ya sıradan bir olaymış gibi tvlerde izleniyor ya da izleme zahmetinde bile bulunmadan eğlence programları aranıyor tvlerde. Vahşi hayvanlarda bile merhametin izlerini görürken ölen masumlar kendi safında değil diye "oh olsun" diyenleri görüyoruz sosyal medyada. Allah bu ümmete kuvvetli iman ve birlik şuuru nasip etsin. (Ummu Betül)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin Ummu Betül kardeşim, ne kadar doğru tesbitlerde bulunmuşsun. Allah Resulu bir hadislerinde bizim bu yönümüzü açıklayıp uyarıyor aslında ama bizim mesajları doğru algılama problemimiz var:

      Öyle bir gün gelecek ki; kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır.

      Sahabe sorar: ''Biz o gün sayıca az mı olacağız ya RasulAllah?''

      ''Hayır! Aksine sayınız fazla olacak. Ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız. Zira Allah heybetinizi (korkunuzu) düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize vehen yerleştirecek.''

      Sahabe Yine Sorar: ''Vehen nedir ya Resulullah?''

      ''Dünyayı sevip, ölümü kerih görmektir.(ölüm korkusu).'' (Hadis-i Şerif-Ebu Davud)

      Sil
  4. Aleykum selam ve rahmetullah... Senın aradaıgın ınsanlar var ablam var da... seslerı yeterınce cıkmıyor yada cıkıyorda bız farkında degılız. ben goz yaslarıyla ızlıyorum masum bebklerın olumunu ... ıkı ayaklı seytanlar yuzunden can cekısen yavruları gormek kalbımı yaralıyor. :( ALLAH toptan yok etsın tum seytanları. amın. selamun aleykum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum selam ve rahmetullah ve berakatuhu Fatıma kardeşim, amiiin.

      Sil
  5. Aleyküm selam !

    İnsanı sadece Allah yarattığı için sevmeyi unuttuğumuzdan beri insanlığımızı kaybettik biz ...
    Birileri birilerini ötekileştirdi hep ...
    Kendi gibi düşünmeyeni , kendi gibi inanmayanı , kendi gibi giyinmeyeni , kendi cemaatine ve tarikatine mensup olmayanı hatta kendi partisine oy vermeyeni ötekileştirdi birileri ...
    Aslında Kur'ana göre ötekileştirmemiz ve düşman bellememiz gereken sadece "şeytan" dı ...Biz ne yaptık ??? Klavye şovalyeliği ...Kopyala yapıştır , milletin kafasını karıştır ...Onaylamıyorum ...Kitap okumayı zulüm gören bir halkı kandırmak kolaydır ...
    Nefsimizin yırtıklarından, çatlayan damarlarımızdan şeytanı içimize buyur ettik...o öyle güzel kuruldu ki içimize, içimizden biri gibi oldu, varlığını kanıksadık, vesveselerini masal gibi dinledik ...Aaah biz ne yaptık ??? Namazımıza girdi,orucumuza ortak oldu attığımız taşlar ıskaladı onu ...Şımardı , semirdi ...

    Ve tarih ...Ders alınmadığı takdirde kendini sürekli tekrar eder taa ki bizim aklımız başımıza gelinceye kadar ...
    Her olaydan ders çıkarmasını bilmeli ,olayların arka yüzünün ortaya çıkması için Allahtan feraset ve basiret istemeliyiz ...
    Siyonizm ve 7 büyük petrol şirketi bunlar kendi amaçlarına hizmet etmeyen hiçbir şeyi yok etmekten çekinmezler ...Müslümanların yumuşak karnını bulmuşlar onları birbirine kırdırıyorlar ...Şeytanın evliyaları ...Allah onların kurduğu tuzakları onları başlarına geçirsin ...İçimizden bilerek yada bilmeyerek onlara yardım edenleri ıslah etsin ...
    Allah Kur'an Müslümanlarının yardımcısı olsun ...Önce kaybettiğimiz kendi insanlığımızı bulmaya çalışırsak işimiz çabuklaşıp ve kolaylaşır diye düşünüyorum ...yok sizde nefsinizi temize çekip vicdanınızı rahatlatanlardansanız diyecek bir şeyim yok ...
    Masum değiliz hiç birimiz ...Selam ve dualarımla...

    İzmirden Jale ...

    YanıtlaSil
  6. Allahim sonumuzu hayirlara erdirsin Vicdansizlara firsat vermesin.Amin.

    YanıtlaSil
  7. selamün aleyküm saliha kardeşim,

    dün katıldığım bir mecliste dua eden kişi, Rabbim hakkımızda şer olan şeyleri bizden uzaklaştırsın, yada şerleri hayra çevirsin diye dua etti. Allah bizim hakkımızda şer olan şeyleri yaşayış ve davranış şeklimize göre hayra çevirir mi? yada eğer o şey bizim için şer ise ne yaparsak yapalım bu değişmez ve şer olarak kalır mı?
    hülya

    YanıtlaSil