21.8.13

DÜNYA ŞEFFAFLAŞIYOR FARKINDA MISINIZ ?



Esselamu aleykum ve rahmetullah kardeşlerim.. 

Mutlaka hepiniz bir şekilde okumuşsunuzdur siyer kitaplarında Mekke müşriklerinin helvadan putlar yapıp aç kaldıklarında da o putları yediklerini.  Yani kendi değerlerini kendileri belirleyip, menfaatleri söz konusu olduğunda da o değerleri kendilerinin yok ettiklerini..

Mekke döneminde herşey çok şeffafdı. Helvadan putları kimin yaptığı ve menfaati söz konusu olduğunda da kimin yok ettiği  apaçıkdı. Ama daha sonra Medine dönemi geldi ki, işte puslu, sisli havalarda tam anlamıyla ondan sonra yaşandı. Belkide taa günümüze kadar.. 

Belkide o günden bu güne hava hiç bu kadar açık, dünya hiç bu kadar şeffaf olmamıştı. Mısırlı kardeşlerimiz gözlerimize billurdan öyle gözlükler taktı ki, bu sayede kafirlerin ne denli helvadan putlara sahip olduğunu, içimizde bizdenmiş gibi görünen nice münafıkların bulunduğunu ayrıntıları ile görebilme imkanına sahip olduk.

Belkide o günden bu güne kral hiç bu kadar çıplak olmamıştı. Hatta birçoğumuz dahi demokrasi denen ve İslamla özdeşleştirilmeye çalışılan sisteme tebessüm ile bakar ve göz kırpar olmuştuk. Mısırlı kardeşlerimizin sayesinde demokrasinin sadece helvadan bir put olduğunu daha iyi idrak etmiş olduk.

Hiç bu denli belli edip açığa vurmamıştı kendilerini içimizdeki münafıklar..  Ve hiç zulme bu denli sessiz kalındığına şahit olmamıştık. Ve zulme bu denli açık açık destek olunduğuna..

Değerlerini kaybetmemiş insanların ve basiret sahibi müminlerin görebilmesi için hiç bu kadar net olmamıştı olaylar..  Sanki tarih tekerrür ediyor ve tekrar bir Mekke dönemi yaşanıyor..

Helvadan putlar yapıp sonra da onları yiyenlerle, hak için mücadele edip hak’kın yanında duranların safları hiç bu kadar belirginleşip ayrışmamışdı.

Yaşadıklarımız çok büyük dersler veriyor bizlere kardeşlerim, çok büyük mesajlar..  Anlayabilene.. İdrak edene..  Mesajları doğru okuyabilene.. 



Rabbim hepimize doğru görebilmeyi, doğru tahlil edebilmeyi ve olayları doğru okuyabilmeyi nasip etsin. 

Rabbim dünya sahnesinin bu denli şeffaflaşmasını sağlayan, bizim bunları anlayabilmemiz için mücadele ederek canlarını ortaya koyan Mısırlı kardeşlerimizin fedakarlıklarını en güzel mükafatla mükafatlandırsın.  

Rabbim hepimizi imtihanlarında başarılı kılsın. Amiiin..

Saliha Yıldız

5 yorum:

  1. amin saliha kardeşim. günlerdir heyecanla yazını bekliyorum. bir olay ancak bu kadar kısa ve net anlatılır.
    kimliğinde Müslüman yazıp özünde Müslüman olmayan, hatta Müslüman olmayı ve Müslüman gibi davranmayı bazı çevrelerde utanç sayan cahiliyye devrindeki insanlardan daha cahil ve daha ahmak olan kişilerle birlikte yaşıyoruz. ayetleride, hadisleride, tüm dini hükümleride işlerine geldiği gibi evirip çeviren ve günümüze uyarlayan sonrada onun arkasına sığınan bu kimselerin Allah a verecek hesapları vardır.
    seninde dediğin gibi Rabbim zulüm gören Müslüman kardeşlerimizi mükafatlandırsın.
    Allah senden razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin Ecmain. Beni bekleyen kardeşlerimin varlığını bilmek bana gayret veriyor Hülya kardeşim ama bu aralar hiç yazasım gelmiyor. İşte zaten tün bu olayları gerçekleştirenlerin amacıda bu. Müslümanların moralini bozup, ümitlerini kırmak. Onları kendi içlerine döndürmek. Rabbim bize güç versin, moral versin, imanımızı ve kararlılığımızı güçlendirsin. Her birimiz kendi çapımızda ne yapabiliyorsak yaparak dinimize yardımcı olmaya çalışmamız lazım.

      Sil
  2. Turnusol kağıdı asitle bazı birbirinden ayırt etmeye yarar. Ben de İslam coğrafyalarında yaşananları turnusol kağıdına benzetiyorum. İslam düşmanlarıyla Müslümanların safını belirginleştirdiği için... (Ummu Betül)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah bu ayrışmada tüm çıplaklığı ile gördüğümüz şeyleri çabucak unutmayız Ummu Betül kardeşim. Hafızamızda muhafaza eder, kalbimizde hissederiz ve elimizden geldiğince gereğini yaparız.

      Sil
  3. Aleykum selam ve rahmetullah....
    Ablacım ALLAH rızası ıcın yazmaktan vazgecme.. muslumanların bırbırlerınden aldıkları destege cok ıhtıyacları var. Hıc unutma bızler senı burada beklıyoruz... Gercekten ablacım bu son yıllarda gerceklerı daha ıyı goruru oldum. hem yas olarak olgunlastım hemde ıslamı ogrendıkce gerceklerı cok daha rahat goruru oldum. dedıgın gıbı dunya fazlasıyla sefaflasmaya basladı maalesef. :( ALLAH muslumanları daha da guclendırsınkı seytanlasmıs ınsanlardan ve gorunmeyenlerınde kendımızı korumayı bılelım. amın. selamun aleykum.

    YanıtlaSil