7.6.13

BIRAK İÇİNE SÜKUNET HAKİM OLSUN


Sorunlar ortaya çıktığında, iç kargaşalar çoğaldığında, seninle sükunet, huzur ve mutluluk arasında engel oluşturan çözümsüzlük baş göstediğinde, içine sükuneti hakim kılarak gevşe ve rahatla. Birkaç saat hiçbir şey düşünme...

Sözlerinle Allah'a yönel ve O'ndan acilen yardım iste. Allah'ın gücünün üstün geleceğini ve bir şeylerin seni doğru çözüme götürerek içinde bulunduğun durumdan kurtaracağını göreceksin!

Allah zihnini yönlendirebilme gücünü her insana vermişdir. Yeterki bu gücü O'nun yolunda kullanmayı bilebilsin...

4 yorum:

  1. Selamun aleykum ablam. Sankı karsıma oturup bu sozlerı bu ayetı kerımelerı bana bırebır soyluyormusun gıbı hıssettım :) bana gercekten ıyı geldı bu ayetlerı ezberledım kı dılım cozulup gerceklerı haykırsın. Selamun aleykum ve rahmetullah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum selam ve rahmetullah canım kardeşim, bende bu yazıları hazırlarken aynını hissediyorum Fatıma. Siz karşımdaymışsınız ve sizinle konuşuyormuşum gibi. Bu ayetler Musa aleyhisselamın Firavunla konuşmaya giderken okuduğu dua niteliğindeki ayetlerdir. Bizde etrafımızdaki karanlık gönülleri aydınlatabilmemiz için bu duayı çok sık okumamız isabetli olur heralde.

      Sil
  2. Selamun Aleykum abla
    Yürekten dilen duaların daha çabuk kabul olduğuna inanıyorum bunu sıkça yaşadım çünkü. Zorda kaldığımda yürekten ve kabul olduğuna inanarak kalbimde şüphe olmadan sığındığımda sorun her neyse çabucak çözülüveriyor.
    Verdiğin ayet bana Kur'an kursunda ettiğimiz duayı hatırlattı. Perşembe geceleri Kur'an okunurdu, Hadis-i Şerifler kağıtlara yazılarak herkese birer tane verilirdi. Dua da ederdik. Hoca bana senin yazdığın ayeti vermişti. Okuyup birbirimizin duasına amin derdik. İnşaAllah kabul olmuştur. İslamı anlayıp,yaşayabilmeyi insanlara anlatabilmeyi çok isterim. Bu ayeti görünce aklıma hep bunlar geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım yapan içinde yapılan içinde en güzel ve kıymetli dualar hissederek yapılanlardır Büşram. Rabbim senin bu isteğini gerçekleştirebilmen için gayret ve kolaylık versin. Rabbim seni dininde öncülerden kılsın.

      Sil